PRAVILA NAGRADNOG KONKURSA „Fotkaj se sa omiljenim Tube-om“

Pažljivo pročitajte Pravila nagradnog konkursa („Pravila“). Prijavom na nagradni konkurs (kako je definisano u nastavku), saglasni ste da budete obavezani ovim Pravilima.

1. Opšte odredbe

1.1. Organizator nagradnog konkursa je „Кnjaz Miloš“ a.d. Aranđelovac, Krćevački put 26, Aranđelovac, Мatični broj: 07347383 (dalje: „Organizator“ ili „Knjaz Miloš“).

Organizator je doneo odluku o organizovanju nagradnog konkursa kojim će se nagraditi učesnici konkursa pod nazivom „Fotkaj se sa omiljenim Tube-om“ (u daljem tekstu „Konkurs“), a koji će se sprovesti po ovde utvrđenim i definisanim Pravilima.

1.2. Naziv konkursa je „Fotkaj se sa omiljenim Tube-om“ 


1.3. Konkurs počinje u  petak 01.03.2024.  godine u 12h i završava se u četvrtak 07.03.2024. u ponoć / 00:00h (u daljem tekstu: „Period trajanja konkursa“).

1.4. Konkurs se organizuje u svrhu promocije proizvoda Organizatora i to negaziranog osvežavajućeg bezalkoholnog pića robne marke Tube, konkretno ukusa Multivitamin, Red Mix, Orange, Oh Cherry i Big Apple.

1.5. Konkurs se organizuje i sprovodi putem Instagram stranice organizatora – tubesokovi (u daljem tekstu: “Instagram stranica”)

1.6. Proglašenje pobednika Konkursa će biti izvršeno na način i u rokovima propisanim u Pravilima. 

1.7. Konkurs se organizuje na teritoriji Srbije, izuzev AP Kosova i Metohije.

1.8. Predmet konkursa je odgovaranje fanova, najkreativnijim fotografijama sa omiljenim / nekim od pet Tube ukusa (Multivitamin, Red Mix, Orange, Oh Cherry ili Big Apple) na postavljen zadatak u okviru Konkursa na Instagram stranici Tube sokova (tubesokovi).

1.9. Nagrade koje će biti dodeljene definisane su članom 5. ovih Pravila.

2. Pravo na učešće u Konkursu 

2.1. Pravo da učestvuje u Konkursu ima svako lice koje je na dan početka Konkrusa punoletno, sa prebivalištem u Srbiji. Maloletna lica imaju pravo da učestvuju u Konkursu u  skladu sa važećim propisima. Lice može učestvovati u Konkursu u granicama svoje sposobnosti.

2.2. Pravo učestvovanja u Konkursu nemaju sledeća lica:

2.2.1. Lica koja su u stalnom radnom odnosu ili su po drugom pravnom osnovu angažovana na radu kod Organizatora, kao ni njihovi bračni drugovi, roditelji i deca (u daljem tekstu: članovi najuže porodice);

2.2.2. Lica koja su u stalnom radnom odnosu ili su po drugom osnovu angažovana kod pravnih i/ili fizičkih lica koja na bilo koji način učestvuju u organizovanju konkursa i/ili imaju pristup podacima vezanim za priređivanje konkursa, kao ni njihovi bračni drugovi, roditelji i deca. 

2.3. U skladu sa svim gore navedenim Organizator zadržava pravo da traži proveru ispunjenosti ovih uslova i da u skladu sa tim ne dozvoli isporučenje nagrade.

2.4. Organizator predlaže učesnicima da pre nego što se prijave, upoznaju se sa sadržinom Pravila, odštampaju ih ili na drugi način sačuvaju ova Pravila za svoju arhivu.

  1. Trajanje Konkursa

3.1. Konkurs traje tokom Perioda trajanja konkursa.


3.2. Nakon završetka Perioda trajanja konkursa biće izvršen presek i proglašenje pobednika, a na način i pod uslovima definisanim u članu 6. Pravila.

4. Mehanizam konkursa 

4.1. Nagradni konkurs se sastoji od jednog nagradnog zadataka.
Da bi lice steklo pravo da učestvuje  konkursu, potrebno je da tokom perioda trajanja konkursa odgovori na zadatak Konkursa, koji će biti postavljen na Instagram stranici Tube brenda – tubesokovi.


Da bi Učesnik osvojio nagradu, potrebno je da po odluci žirija ponudi jednu od pet najkreativnijih fotografija na zadatak postavljen u tekstu objave aktivacije. U okviru aktivacije, 5 učesnika koji prema odluci žirija pruže najkreativnije fotogafije na zadatak aktivacije, će osvojiti nagrade. Svih 5 nagrađenih učesnika će osvojiti paket od 12 komada 0,5l Tube soka, ukusa po želji. Knjaz Miloš zadržava pravo da, u slučaju trenutne nemogućnosti isporuke prvog željenog ukusa, predloži i isporuči nagrađenom drugi naredni ukus po želji i tako redom.

4.2. Pravila će biti postavljena na u okviru Knjaz Miloš web sajta: https://www.tubesokovi.rs/nagradni-konkurs/

4.3. Nagradni zadatak biće objavljen na Instagram stranici Tube brenda – tubesokovi u  petak 01.03.2024. u 12h. 

4.4. Jedan učesnik ima pravo samo jednom da uzme učešće na Konkursu, odnosno prva poslata fotografija će se računati kao validna i uzeće učešće u nagradnom konkursu. U slučaju istih fotografija većeg broja učesnika pravo učešća ima samo učesnik koji je prvi poslao fotografiju.

4.5. Dobitnici će biti proglašeni u okviru story-ja na Instagram stranici tubesokovi. Dobitnici će biti kontaktirani putem privatne poruke na Instagram stranici u svrhu dostavljanja podataka zarad preuzimanja nagrade. Potrebni podaci koje dobitnik treba da dostavi:

  • Ime i Prezime
  • Adresa, Grad, Poštanski broj
  • Broj telefona

4.6. Prihvatanjem pravila učesnik se saglašava i prihvata obaveze propisane Pravilima. Svi poslati podaci moraju biti istiniti i tačni. 

4.7. Kriterijum na osnovu koga će se rangirati Učesnici je kreativnost – Učesnici koji po odluci žirija budu dali najkreativniju fotografiju na postavljeni nagradni zadatak aktivacije biće proglašeni dobitnicima, ukoliko ispunjavaju ostale uslove konkursa. Potrebno je da potencijalne dobitne fotografije ne odudaraju od komunikacije uobičajene za brend, a pritom se istaknu svojom kreativnošću.

Izbor najkreativnijih fotografija za osvajanje nagrade će vršiti žiri koji čine predstavnici organizatora i predstavnici digital agencije.


4.8. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih tehničkih nedostataka prilikom registracije ili igranja igre bez obzira na uzrok tehničkog nedostatka, ali će u svakom slučaju angažovati stručno lice u cilju pružanja tehničkih usluga vezano za organizaciju i sprovođenje Konkursa.

4.9. Učesnici konkursa mogu sva pitanja u vezi sa konkursom, kao i primedbe da proslede u inbox na Instagram stranici https://www.instagram.com/tubesokovi/

  1. Vrste i dodela nagrada 

5.1. Tokom trajanja Konkursa biće dodeljeno ukupno 5 Tube paketa (od 12 komada) 0,5l.

Nagrade ne mogu biti zamenjene za novac.

5.2. Na kraju Konkursa će biti proglašeni pobednici i biće dodeljeno ukupno 5 Tube paketa (od 12 komada) 0,5l.

Učesnik u konkursu može da osvoji samo jedan Tube paket (od 12 komada) 0,5l.


5.3. Rezultati Konkursa biće objavljeni nakon završetka Konkursa i to 08.03.2024. do 17h. 

5.5. Organizator ima pravo da odloži objavu dobitnika iz opravdanih razloga, kao i u slučaju da rok za objavu dospeva na neradan dan.

5.6. Učesnik koji je dao neistinite, netačne odnosno tuđe podatke gubi pravo na dalje učešće, odnosno u tom slučaju isti će biti diskvalifikovan. U ovom slučaju, pravo na nagradu ima učesnik koji je po izboru žirija dao sledeći najkreativniji odgovor odnosno fotografiju na nagradni konkurs 5.7. Lica koja su dala netačne ili tuđe podatke isključivo odgovaraju za takvu zloupotrebu podataka. 

5.8. Podaci o Učesnicima Konkursa koji su osvojili nagrade će biti objavljeni u okviru komentara ispod nagradnog posta Konkursa na Instragram stranici.

  1. Preuzimanje nagrada

6.1.Učesnici koji su stekli pravo na nagrade biće kontaktirani da ostave svoje podatke kako bi mogli da preuzmu svoje nagrade.

6.2. Nakon proglašenja dobitnika, dobitnici su dužni da ostave svoje podatke (ime i prezime, adresu, grad, poštanski broj i kontakt telefon) u inbox tubesokovi Instagram stranice, kako bi mogli da preuzmu nagrade.

6.3. Podaci ostavljeni u inbox Tube sokovi Instagram od strane dobitnika nagrada, neće biti dostupni javnosti i biće iskorišćeni isključivo za identifikaciju dobitnika nagrada i preuzimanje nagrada.

6.4. Dobitnici nagrada iz ovog konkursa moraju da se jave putem poruke u inbox Tube sokovi Instagram stranice, odnosno da ostave napred navedene podatke odmah nakon što budu proglašeni pobednici, a najkasnije u roku od 24h od dana i časa kada je bilo proglašenje.

6.4.1 Ukoliko to ne urade u navedenom roku smatraće se da su odustali od nagrade, a nagrada će biti dodeljena prvom sledećem učesniku koji je dao najkreativniji odgovor po izboru žirija.

6.5. Ukoliko je dobitnik ostavio netačne podatke prilikom dostavljanja u Inbox i ne prijavi promenu dostavljenih podataka, zbog kojih Organizator nije u mogućnosti da mu uruči nagradu, smatraće se da je odustao od nagrade, a svi dalji zahtevi za dodelu nagrade koje organizator bude primio smatraće se nevažećim i bez pravnog dejstva.

Sva pitanja u vezi sa Konkursom učesnici mogu postaviti Organizatoru pismenim putem na  Instagram stranici Tube sokovi u okviru privatne poruke tokom trajanja Konkursa.

6.6. Organizator nije odgovoran za bilo kakvu štetu i/ili posledice uzrokovane korišćenjem nagrade. 

  1. Lični podaci

7.1. Učesnik koji se saglasi sa ovim Pravilima pristaje da Organizator, kao Rukovalac, koristi njegove lične podatke, u toku trajanja Konkursa, kako je opisano u ovim Pravilima, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti („Sl. glasnik RS“ broj 87/2018 – dalje „Zakon“).

7.2. Pristup podacima o učesnicima ima i agencije Webtise doo Beograd, koja ima svojstvo Obrađivača (u daljem tekstu i kao: „Obrađivač“).

7.3. Podaci o ličnosti Učesnika koji su dobitnici nagrade: ime i prezime, adresa, grad, poštanski broj i broj telefona, koristiće  se od strane Organizatora i Obrađivača za potrebe organizovanja Konkursa, kao i tehničkih detalja u vezi Konkursa, što će obuhvatiti:

– objavu imena dobitnika nagrada i rangiranja dobitnika,

– preuzimanje nagrada,

i u druge svrhe se neće koristiti te će iste obrisati nakon što nagrade budu uručene dobitnicima.

7.4. Na osnovu članova 26-30 Zakona, svako lice koje učestvuje na Konkursu ima pravo da zahteva obaveštenje, stavljanje na uvid i/ili kopiju podataka koji se odnose njega i sva prava na osnovu uvida (ispravka, ažuriranje i drugo), kao i pravo da pristanak na obradu opozove u svakom trenutku tako što će poslati pisani zahtev na email adresu Organizatora tube@knjaz.co.rs. U slučaju opoziva lični podaci tog Učesnika se brišu, a nakon podnošenja zahteva za opoziv taj Učesnik gubi pravo na dalje učešće na Konkursu. U slučaju nedozvoljene obrade ličnih podataka svaki Učesnik ostvaruje svoja prava u skladu sa pravnim propisima Republike Srbije.

  1. Diskvalifikacija iz Konkursa 

8.1. Kršenje Pravila, korišćenje bilo kakve vrste kompjuterskog koda, virusa, ili bilo čega što može ometati, onemogućiti, naneti štetu, ili predstavljati zloupotrebu je zabranjeno. Takvi postupci mogu dovesti do eliminacije učesnika iz konkursa.

8.2. Organizator će nadzirati i kontrolisati celi tok učestvovanja u Konkursu „Fotkaj se sa omiljenim Tube-om“ svakog od Učesnika. Za svaki pokušaj zloupotrebe, prevare ili bilo koje druge nedozvoljene radnje biće preduzete zakonom predviđene mere prema tim licima od strane Organizatora. 

  1. Isključenje i ograničenje odgovornosti

9.1. Organizator ne odgovara za štetu koju pretrpi dobitnik, a koja je prouzrokovna isključivom radnjom tog lica, kao i radnjama trećih lica za koje Ogranizator ne odgovara.

  1. Završne odredbe

10.2. Konkurs se može prekinuti u slučaju da nastupe okolnosti za koje Organizator nije odgovoran, odnosno koje nije mogao predvideti, sprečiti, otkloniti ili izbeći, a koje bitno utiču na sprovođenje i realizaciju konkursa.

10.3. Učesnici će o eventualnom prekidu programa biti obavešteni putem Instagram stranice Organizatora.

10.4. Organizator obaveštava sve učesnike na ovom konkursu da isti ima isključivo zabavni karakter, da se učešće ni na koji način i ni pod kojim uslovima, posredno ili neposredno ne naplaćuje.

Prijavom za učestvovanje na ovom konkursu svaki Učenik potvrđuje da je upoznat/a sa pravom Organizatora da pri realizaciji ovog konkursa ne prihvati ili ukloni sve komentare, tekstove, zapise, fotografije i druge materijale koje po svom nahođenju smatra neprihvatljivim, zbog toga što nisu u skladu sa propisima ili nisu u skladu sa pozitivnim vrednostima koje kompanija Knjaz Miloš promoviše (biće uklonjene poruke koje se dovode u vezu sa: nasiljem, stavljanjem maloletnih lica u vezu sa alkoholom, pozivanjem na nasilje, nacionalnu, versku, rasnu ili bilo koju drugu vrstu netrpeljivosti i koje nisu u skladu sa internom politikom promovisanja brenda – dovođenje brenda u lošu konotaciju, itd.).

Takođe, prijavom za učestvovanje na ovom konkursu svaki učesnik potvrđuje da Organizator ne snosi odgovornost u slučaju zloupotrebe materijala (fotografija, i dr.) kao i da Organizator nije odgovoran za štetu koja može nastati usled (zlo)upotrebe podataka koje ostavlja ovim putem, da se lični podaci dobitnika, kao što su ime, prezime, i kontakt telefon, prikupljaju isključivo zbog identifikacije dobitnika poklona i uručenja nagrada, te da su učesnici obavešteni o svom pravu da svoj pristanak na davanje ličnih podataka mogu da opozovu, kao i svojim pravima u slučaju nedozvoljene obrade.

Prijavom na učestvovanje u ovom konkursu svaki učesnik prihvata da se njegov odgovor na zadatak Konkursa koristi na društvenoj mreži Instagram Organizatora.

10.5. U slučaju spora između Organizatora i učesnika nadležan je sud u Beogradu, a primenjivaće se pravo Srbije. 

10.6. Ova Pravila objavljuju se u okviru web sajta https://www.tubesokovi.rs/nagradni-konkurs/

U Beogradu, dana 27.02.2024. godine.